Ostrá dřevorubecká polévka se slepicí
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Feferony |
4 ks |
Houby čerstvé |
150 g |
Kari koření |
1 špetka |
Kerblík |
1 polévková lžíce |
Masox |
5 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření celé |
5 ks |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 ks |
Slepice |
1.5 kg |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 95 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěnou a omytou slepici rozporcujeme a dáme ji do většího hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření: celé černé koření, kuličky nového koření, 1 špetku kari koření, 4 usušené feferonky, polévku přivedeme k varu. Očištěné a omyté houby pokrájíme na plátky.
- Očistíme a omyjeme zeleninu: mrkev, petržel, česnek, cibuli a přidáme ji asi po půl hodině vaření do vývaru ke slepici spolu se lžící sójové omáčky, 1/2 (5g) kostky masoxu a solí podle chuti. Pokrájené houby vložíme do polévky asi 15 minut před dovařením.
- Uvařené maso ze slepice a zeleninu vyjmeme. Maso obereme, pokrájíme na kousky, vrátíme zpět do polévky. Ze zeleniny vrátíme zpět pokrájenou mrkev.
- Polévku podáváme s omytým, drobně pokrájeným kerblíkem.