Ostrá dřevorubecká polévka se slepicí

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Feferony 4 ks
Houby čerstvé 150 g
Kari koření 1 špetka
Kerblík 1 polévková lžíce
Masox 5 g
Mrkev kořen 1 ks
Nové koření celé 5 ks
Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 ks
Slepice 1.5 kg
Sůl 0.5 polévková lžíce
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou slepici rozporcujeme a dáme ji do většího hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření: celé černé koření, kuličky nového koření, 1 špetku kari koření, 4 usušené feferonky, polévku přivedeme k varu. Očištěné a omyté houby pokrájíme na plátky.
  2. Očistíme a omyjeme zeleninu: mrkev, petržel, česnek, cibuli a přidáme ji asi po půl hodině vaření do vývaru ke slepici spolu se lžící sójové omáčky, 1/2 (5g) kostky masoxu a solí podle chuti. Pokrájené houby vložíme do polévky asi 15 minut před dovařením.
  3. Uvařené maso ze slepice a zeleninu vyjmeme. Maso obereme, pokrájíme na kousky, vrátíme zpět do polévky. Ze zeleniny vrátíme zpět pokrájenou mrkev.
  4. Polévku podáváme s omytým, drobně pokrájeným kerblíkem.