Ořechové tyčinky z bílkového těsta

Ingredience


Citronová kůra 0.5 polévková lžíce
Cukr krupice 250 g
Ořechy vlašské 250 g
Strouhanka 100 g
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Cukr moučkový 150 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ustrouhané ořechy se strouhankou, strouhanou citronovou kůrou, cukrem a bílky smícháme na válu, utvoříme těsto, které na válu poprášeném moučkovým cukrem vyválíme na placku. Placku potřeme polevou a rádýlkem nakrájíme tyčky. Tyčky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě sušíme při teplotě asi 100 °C.
  2. Po upečení od sebe tyčky ihned oddělíme.
  3. Polevu připravíme utřením prosátého cukru s bílkem.