Ořechové tyčinky z bílkového těsta
Ingredience
Citronová kůra |
0.5 polévková lžíce |
Cukr krupice |
250 g |
Ořechy vlašské |
250 g |
Strouhanka |
100 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Cukr moučkový |
150 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Ustrouhané ořechy se strouhankou, strouhanou citronovou kůrou, cukrem a bílky smícháme na válu, utvoříme těsto, které na válu poprášeném moučkovým cukrem vyválíme na placku. Placku potřeme polevou a rádýlkem nakrájíme tyčky. Tyčky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě sušíme při teplotě asi 100 °C.
- Po upečení od sebe tyčky ihned oddělíme.
- Polevu připravíme utřením prosátého cukru s bílkem.