Podkrkonošská hladká Ančka s liškami

Ingredience


Brambory 300 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kmín mletý 0.5 kávová lžička
Lišky čerstvé 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 2 dl
Sůl 1.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky. Vložíme je do hrnce s litrem vody, přidáme sůl, kmín, dáme je vařit.
  2. Očistíme a omyjeme čerstvé lišky, přidáme je vařit k bramborům. Polévku vaříme při mírné teplotě asi 20 minut.
  3. Ve smetaně rozkvedláme mouku, vajíčka a vaječnou směs přimícháme do polévky, až jsou brambory s liškami téměř uvařené.
  4. Hladkou Ančku s liškami dochutíme bílým pepřem, octem, solí, případně i cukrem, necháme přejít varem a podáváme.