Penne se smetanou a sýrem
Ingredience
Máslo čerstvé |
40 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana čerstvá ke šlehání |
60 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
105 g |
Sýr Ricotta |
200 g |
Těstoviny Penne |
400 g |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
- Zatímco se vaří, smícháme v misce žloutky, nastrouhaný parmezán a ricottu. Přilijeme smetanu a promícháme vidličkou.
- Dle chuti přisypeme trochu nastrouhaného muškátového oříšku, trochu soli a pepře. Hotové těstoviny slijeme. Čistý hrnec vrátíme na plotnu a zahřejeme v něm máslo. Vložíme do hrnce těstoviny a při střední teplotě promícháme.
- Odstavíme z ohně a přilijeme k těstovinám směs smetany a sýra. Promícháme, aby se vše spojilo. Ihned podáváme.