Špagety s máslem a bylinkami
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
115 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špagety |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
1 hrst |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
- Bylinky nakrájíme na malé či větší kousky, dle libosti.
- Když jsou těstoviny téměř hotové, zahřejeme máslo v pánvi. Jakmile máslo pění, těstoviny slijeme a přeložíme do pánve. Posypeme bylinkami, podle chuti osolíme a opepříme.
- Při střední teplotě promícháme, aby se těstoviny dobře spojily s rozehřátým máslem a smíchaly s bylinkami. Ihned podáváme. Pro dochucení nabídneme nastrouhaný parmezán v misce.