Špagety s máslem a bylinkami

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 115 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Špagety 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 1 hrst
Majoránka 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Šalvěj čerstvá 1 polévková lžíce
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
  2. Bylinky nakrájíme na malé či větší kousky, dle libosti.
  3. Když jsou těstoviny téměř hotové, zahřejeme máslo v pánvi. Jakmile máslo pění, těstoviny slijeme a přeložíme do pánve. Posypeme bylinkami, podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Při střední teplotě promícháme, aby se těstoviny dobře spojily s rozehřátým máslem a smíchaly s bylinkami. Ihned podáváme. Pro dochucení nabídneme nastrouhaný parmezán v misce.