Teplý jablkový dezert s kozím sýrem
Ingredience
Chléb toastový |
40 g |
Jablka |
200 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
10 ml |
Placky bramborové 1-2-3 |
40 g |
Řeřicha |
10 g |
Sýr kozí |
200 g |
Vinné listy |
40 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Z jablka skrojíme spodek a vršek a rozkrojíme tak, aby vznikly dva vysoké, silné plátky, odstraníme jádřinec.
- Řezné plochy pokapeme octem a na každý řez položíme plátek kozího sýra, opepříme, položíme do ohnivzdorné misky na vinný list,pokapeme olivovým olejem.
- Takto připravené jablkové řezy zapékáme v předehřáté troubě 4 minuty a dáváme pozor, aby se sýr příliš neroztekl.Podáváme teplé, ihned po zapékání.