Teplý jablkový dezert s kozím sýrem

Ingredience


Chléb toastový 40 g
Jablka 200 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 10 ml
Placky bramborové 1-2-3 40 g
Řeřicha 10 g
Sýr kozí 200 g
Vinné listy 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z jablka skrojíme spodek a vršek a rozkrojíme tak, aby vznikly dva vysoké, silné plátky, odstraníme jádřinec.
  2. Řezné plochy pokapeme octem a na každý řez položíme plátek kozího sýra, opepříme, položíme do ohnivzdorné misky na vinný list,pokapeme olivovým olejem.
  3. Takto připravené jablkové řezy zapékáme v předehřáté troubě 4 minuty a dáváme pozor, aby se sýr příliš neroztekl.Podáváme teplé, ihned po zapékání.