Římský salát s křepelčími vejci
Ingredience
Hříbky čerstvé |
300 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kudrnka |
50 g |
Salát římský |
2 ks |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
60 g |
Vejce křepelčí |
12 ks |
Ančovičky konzervované |
50 g |
Česnek |
2 stroužek |
Hořčice |
5 ml |
Ocet vinný červený |
20 ml |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Pepř bílý |
3 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Křepelčí vejce uvaříme natvrdo 8 minut, hned je zchladíme pod studenou vodou, oloupeme, rozkrojíme na půlky.
- Hřiby rozpůlíme i s kloboukem a nakrájíme na plátky, potřeme olejem, osolíme, ogrilujeme nebo opečeme na grilovací pánvi.
- Připravíme zálivku z prolisovaného česneku, octa, hořčice, oleje a nasekaných ančoviček. Vydatně osolíme a opepříme.
- V míse smícháme oprané listy římského salátu s nasekanou petrželkou a zálivkou. Rozdělíme na jednotlivé talíře, poklademe plátky ogrilovaných hřibů a půlkami vajec, posypeme strouhaným parmezánem.