Římský salát s křepelčími vejci

Ingredience


Hříbky čerstvé 300 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kudrnka 50 g
Salát římský 2 ks
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 60 g
Vejce křepelčí 12 ks
Ančovičky konzervované 50 g
Česnek 2 stroužek
Hořčice 5 ml
Ocet vinný červený 20 ml
Olej olivový extra panenský 1 dl
Pepř bílý 3 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Křepelčí vejce uvaříme natvrdo 8 minut, hned je zchladíme pod studenou vodou, oloupeme, rozkrojíme na půlky.
  2. Hřiby rozpůlíme i s kloboukem a nakrájíme na plátky, potřeme olejem, osolíme, ogrilujeme nebo opečeme na grilovací pánvi.
  3. Připravíme zálivku z prolisovaného česneku, octa, hořčice, oleje a nasekaných ančoviček. Vydatně osolíme a opepříme.
  4. V míse smícháme oprané listy římského salátu s nasekanou petrželkou a zálivkou. Rozdělíme na jednotlivé talíře, poklademe plátky ogrilovaných hřibů a půlkami vajec, posypeme strouhaným parmezánem.