Kuře v pánvi
Ingredience
Artyčoky sterilované |
400 g |
Cibule červená |
2 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
1.5 dl |
Vývar drůbeží |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Osolíme a opepříme porce kuřete. Rozehřejeme v pánvi olej a máslo, přidáme kuřecí maso a osmahneme po obou stranách. Poté vyndáme z pánve.
- Smícháme citronovou šťávu s pokrájenou cibulí a směs dáme do pánve. Smažíme cca 4 minuty. Vrátíme do pánve porce kuřete, přidáme vývar, víno, uvedeme do varu, přikryjeme poklicí a vaříme 30 minut.
- Vyndáme porce kuřete a udržujeme teplé. Šťávu uvedeme do varu a vaříme 5 minut.
- Smícháme zbývající mouku s máslem, stáhneme plamen a přidáváme směs mouky s máslem a mícháme, dokud nebude omáčka hustá.
- Osolíme, opepříme a přidáme srdíčka artyčoků a 2 minuty povaříme.
- Přes kuře přelijeme omáčku a podáváme.