Kuře v pánvi

Ingredience


Artyčoky sterilované 400 g
Cibule červená 2 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kuřecí prsa 4 ks
Máslo čerstvé 25 g
Mouka pšeničná hladká 2 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 1.5 dl
Vývar drůbeží 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Osolíme a opepříme porce kuřete. Rozehřejeme v pánvi olej a máslo, přidáme kuřecí maso a osmahneme po obou stranách. Poté vyndáme z pánve.
  2. Smícháme citronovou šťávu s pokrájenou cibulí a směs dáme do pánve. Smažíme cca 4 minuty. Vrátíme do pánve porce kuřete, přidáme vývar, víno, uvedeme do varu, přikryjeme poklicí a vaříme 30 minut.
  3. Vyndáme porce kuřete a udržujeme teplé. Šťávu uvedeme do varu a vaříme 5 minut.
  4. Smícháme zbývající mouku s máslem, stáhneme plamen a přidáváme směs mouky s máslem a mícháme, dokud nebude omáčka hustá.
  5. Osolíme, opepříme a přidáme srdíčka artyčoků a 2 minuty povaříme.
  6. Přes kuře přelijeme omáčku a podáváme.