Křupavé kuře kung po

Ingredience


Chilli paprička 4 ks
Cibulka jarní 1 ks
Fazolová omáčka žlutá 2 polévková lžíce
Kešu oříšky pražené 125 g
Kuřecí prsa 400 g
Mouka kukuřičná 1 kávová lžička
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Olej sezamový 1 kávová lžička
Paprika zelená 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Víno rýžové čínské 1 kávová lžička
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Dáme do mísy, přidáme sůl, vaječný bílek a pastu z kukuřičné mouky a trošky vody.
  2. Pakriku nakrájíme na kostičky.
  3. Rozehřejeme ve woku olej, přidáme kuřecí maso a 2 minuty zprudka smažíme. Vyndáme a udržujeme teplé. Do woku přidáme pokrájenou jarní cibulku, chilli papričky, zázvor a nakrájenou zelenou papriku. Smažíme minutu, přidáme kuřecí maso, žlutou fazolovou omáčku a víno. Promícháme a krátce dusíme. Přidáme opražené kešu oříšky a sezamový olej.
  4. Podáváme teplé.