Křupavé kuře kung po
Ingredience
Chilli paprička |
4 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Fazolová omáčka žlutá |
2 polévková lžíce |
Kešu oříšky pražené |
125 g |
Kuřecí prsa |
400 g |
Mouka kukuřičná |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Víno rýžové čínské |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Dáme do mísy, přidáme sůl, vaječný bílek a pastu z kukuřičné mouky a trošky vody.
- Pakriku nakrájíme na kostičky.
- Rozehřejeme ve woku olej, přidáme kuřecí maso a 2 minuty zprudka smažíme. Vyndáme a udržujeme teplé. Do woku přidáme pokrájenou jarní cibulku, chilli papričky, zázvor a nakrájenou zelenou papriku. Smažíme minutu, přidáme kuřecí maso, žlutou fazolovou omáčku a víno. Promícháme a krátce dusíme. Přidáme opražené kešu oříšky a sezamový olej.
- Podáváme teplé.