Fazolkový salát s kuřetem obalovaným v kuskusu

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citronová kůra 1 polévková lžíce
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Fazolové lusky zelené 250 g
Kmín drcený 2 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 400 g
Kuskus 160 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 150 ml
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Špenát listový čerstvý 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelené fazolky vaříme v horké vodě 2 minuty, scedíme a necháme vychladnout. Smícháme spařený kuskus, papriku, kmín, citrónovou kůru, koriandr, sůl a pepř.
  2. Kuřecí řízečky obalíme v mouce, vajíčku a kuskusové směsi. Smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Hotové necháme okapat na ubrousku.
  3. Zálivku umícháme z olivového oleje, citrónové šťávy, prolisovaného česneku, soli a pepře.
  4. Řízečky rozdělíme na fazolky, lístky mangoldu nebo špenátu a pokapeme zálivkou.