Fazolkový salát s kuřetem obalovaným v kuskusu
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Fazolové lusky zelené |
250 g |
Kmín drcený |
2 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
400 g |
Kuskus |
160 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
150 ml |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Špenát listový čerstvý |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zelené fazolky vaříme v horké vodě 2 minuty, scedíme a necháme vychladnout. Smícháme spařený kuskus, papriku, kmín, citrónovou kůru, koriandr, sůl a pepř.
- Kuřecí řízečky obalíme v mouce, vajíčku a kuskusové směsi. Smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Hotové necháme okapat na ubrousku.
- Zálivku umícháme z olivového oleje, citrónové šťávy, prolisovaného česneku, soli a pepře.
- Řízečky rozdělíme na fazolky, lístky mangoldu nebo špenátu a pokapeme zálivkou.