Bamigoreng

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr třtinový 2 kávová lžička
Garnát obecný 200 g
Nudle vaječné 250 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Omáčka Ketjap 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pasta Sambal Oelek 1.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vepřová kýta 250 g
Zázvor celý 1 ks
Zelí čínské 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nudle vaříme v osolené vodě cca 3-4 minuty, poté zprudka zchladíme, necháme okapat.
  2. Zelí očistíme, omyjeme, listy nakrájíme na široké pruhy a košťály na tenké nudličky. Papriku očistíme a společně s masem posekáme také na nudličky. Oloupeme cibuli, zázvor a česnek, najemno nasekáme.
  3. Ve velké pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nudle. Vyjmeme a odložíme stranou. V pánvi zprudka cca 2 minuty osmahneme maso a zelené košťály. Přidáme cibuli, česnek, zázvor, zelí a papriku, společně restujeme další 2 minuty. Ochutíme lžičkou pasty sambal. Vmícháme garnáty, sójovou omáčku, cukr a nudle, vše prohříváme za stálého míchání 3 minuty. Dochutíme solí a ketjap manis.
  4. Rozdělíme na talíře, přidáme zbytek pasty sambal a podáváme.