Bamigoreng
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr třtinový |
2 kávová lžička |
Garnát obecný |
200 g |
Nudle vaječné |
250 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Omáčka Ketjap |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pasta Sambal Oelek |
1.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová kýta |
250 g |
Zázvor celý |
1 ks |
Zelí čínské |
350 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nudle vaříme v osolené vodě cca 3-4 minuty, poté zprudka zchladíme, necháme okapat.
- Zelí očistíme, omyjeme, listy nakrájíme na široké pruhy a košťály na tenké nudličky. Papriku očistíme a společně s masem posekáme také na nudličky. Oloupeme cibuli, zázvor a česnek, najemno nasekáme.
- Ve velké pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nudle. Vyjmeme a odložíme stranou. V pánvi zprudka cca 2 minuty osmahneme maso a zelené košťály. Přidáme cibuli, česnek, zázvor, zelí a papriku, společně restujeme další 2 minuty. Ochutíme lžičkou pasty sambal. Vmícháme garnáty, sójovou omáčku, cukr a nudle, vše prohříváme za stálého míchání 3 minuty. Dochutíme solí a ketjap manis.
- Rozdělíme na talíře, přidáme zbytek pasty sambal a podáváme.