Kachní salát s mangem

Ingredience


Chřest bílý 200 g
Citronová šťáva 40 ml
Kachní maso pečené 500 g
Mango 2 ks
Ořechy vlašské 100 g
Salát hlávkový 250 g
Olej z vlašských ořechů 40 ml
Pažitka 50 g
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachní prsa nakrájíme na plátky a maso polijeme ohřátou šťávou z pečení.
  2. Mango nakrájíme na plátky, šťávu uchováme na pozdější použití, a zakapeme citronem, aby nezhnědlo. Vlašské ořechy orestujeme krátce nasucho v pánvi. Chřestové špičky 5 minut uvaříme v páře a osolíme. Opereme hlávkový salát a natrháme na menší kusy. Připravíme zálivku z mangové šťávy, oleje, soli, pepře, posekané pažitky, důkladně promícháme.
  3. Na servírovací mísu rozložíme z jedné strany hlávkový salát, z druhé strany plátky manga jako vějíř, na střed poklademe plátky kachního masa a chřest. Vše zalijeme zálivkou a posypeme upraženými ořechy.