Kachní salát s mangem
Ingredience
Chřest bílý |
200 g |
Citronová šťáva |
40 ml |
Kachní maso pečené |
500 g |
Mango |
2 ks |
Ořechy vlašské |
100 g |
Salát hlávkový |
250 g |
Olej z vlašských ořechů |
40 ml |
Pažitka |
50 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kachní prsa nakrájíme na plátky a maso polijeme ohřátou šťávou z pečení.
- Mango nakrájíme na plátky, šťávu uchováme na pozdější použití, a zakapeme citronem, aby nezhnědlo. Vlašské ořechy orestujeme krátce nasucho v pánvi. Chřestové špičky 5 minut uvaříme v páře a osolíme. Opereme hlávkový salát a natrháme na menší kusy. Připravíme zálivku z mangové šťávy, oleje, soli, pepře, posekané pažitky, důkladně promícháme.
- Na servírovací mísu rozložíme z jedné strany hlávkový salát, z druhé strany plátky manga jako vějíř, na střed poklademe plátky kachního masa a chřest. Vše zalijeme zálivkou a posypeme upraženými ořechy.