Lasagne s houbami lesními

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 225 g
Játra kuřecí 80 g
Lasagne 14 plátek
Mleté kuřecí maso 300 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Omáčka bešamelová 8.5 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 285 g
Sůl 1 špetka
Šunka parmská 115 g
Sýr Parmezán 75 g
Víno Marsala 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme pokrájenou cibuli, česnek a houby, smažíme 6 minut. Přidáme mleté kuřecí maso, kuřecí játra, parmskou šunku, smažíme 12 minut. Přidáme do směsi marsalu, bazalku, rajčata a rajčatový protlak a 4 minuty dusíme. Osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a podusíme 30 minut. Poté pokličku sundáme a povaříme ještě 15 minut.
  2. Zapékací nádobu vymažeme máslem. Dospod dáme první vrstvu lasagní, na ni houbovou omáčku, přes ni bešamelovou omáčku, další vrstvu lasagní a celé opakujeme ještě dvakrát. Končíme bešamelovou omáčkou, kterou posypeme strouhaným sýrem.
  3. Pečeme v předehřáté troubě 35 minut, dokud nebude jídlo zlatohnědé.
  4. Podáváme horké.