Lasagne s houbami lesními
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
225 g |
Játra kuřecí |
80 g |
Lasagne |
14 plátek |
Mleté kuřecí maso |
300 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Omáčka bešamelová |
8.5 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
285 g |
Sůl |
1 špetka |
Šunka parmská |
115 g |
Sýr Parmezán |
75 g |
Víno Marsala |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 95 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme pokrájenou cibuli, česnek a houby, smažíme 6 minut. Přidáme mleté kuřecí maso, kuřecí játra, parmskou šunku, smažíme 12 minut. Přidáme do směsi marsalu, bazalku, rajčata a rajčatový protlak a 4 minuty dusíme. Osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a podusíme 30 minut. Poté pokličku sundáme a povaříme ještě 15 minut.
- Zapékací nádobu vymažeme máslem. Dospod dáme první vrstvu lasagní, na ni houbovou omáčku, přes ni bešamelovou omáčku, další vrstvu lasagní a celé opakujeme ještě dvakrát. Končíme bešamelovou omáčkou, kterou posypeme strouhaným sýrem.
- Pečeme v předehřáté troubě 35 minut, dokud nebude jídlo zlatohnědé.
- Podáváme horké.