Gratinované chlebíčky se sýrem

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 ks
Rajčata 3 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Vejce slepičí 2 ks
Veka 8 krajíc
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky veky jemně potřeme máslem.
  2. Rajčata omyjeme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme. Poté je osmahneme na zbylém másle,osolíme a v případě, že se jejich šťáva vysmahne, přilijeme rozkvedlaná a osolená vajíčka. Směs na ohni ponecháme jen chvilku, musí být řidší. Nakonec přisypeme nasekanou petrželovou nať.
  3. Směs naneseme na veky potřené máslem, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby na 5 - 7 minut.
  4. Chlebíčky podáváme teplé.