Gratinované chlebíčky se sýrem
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 ks |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Veka |
8 krajíc |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky veky jemně potřeme máslem.
- Rajčata omyjeme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme. Poté je osmahneme na zbylém másle,osolíme a v případě, že se jejich šťáva vysmahne, přilijeme rozkvedlaná a osolená vajíčka. Směs na ohni ponecháme jen chvilku, musí být řidší. Nakonec přisypeme nasekanou petrželovou nať.
- Směs naneseme na veky potřené máslem, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby na 5 - 7 minut.
- Chlebíčky podáváme teplé.