Krémová polévka s kerblíkem

Ingredience


Brambory 400 g
Celer bulvový 70 g
Dýně 70 g
Kerblík 1.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel kořen 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 1.5 dl
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou mrkev, petržel, dýni, brambory a celer omyjeme a pokrájíme na kousky. V hrnci na rozpuštěném másle zeleninu podusíme, zalijeme litrem vody a dáme vařit. Přimícháme sůl, pepř, pomalu vaříme asi 20 minut do změknutí zeleniny. Pak přimícháme sladkou smetanu, necháme ji přejít varem, polévku odstavíme z plotny a necháme několik minut zchladnout.
  2. Omytý kerblík drobně pokrájíme.
  3. Vše rozmixujeme na krémovou polévku, pokud je chladnější,přihřejeme, případně dosolíme podle chuti, přimícháme pokrájený kerblík a podáváme.