Krémová polévka s kerblíkem
Ingredience
Brambory |
400 g |
Celer bulvový |
70 g |
Dýně |
70 g |
Kerblík |
1.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kořen |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
1.5 dl |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou mrkev, petržel, dýni, brambory a celer omyjeme a pokrájíme na kousky. V hrnci na rozpuštěném másle zeleninu podusíme, zalijeme litrem vody a dáme vařit. Přimícháme sůl, pepř, pomalu vaříme asi 20 minut do změknutí zeleniny. Pak přimícháme sladkou smetanu, necháme ji přejít varem, polévku odstavíme z plotny a necháme několik minut zchladnout.
- Omytý kerblík drobně pokrájíme.
- Vše rozmixujeme na krémovou polévku, pokud je chladnější,přihřejeme, případně dosolíme podle chuti, přimícháme pokrájený kerblík a podáváme.