Krabí salát s fenyklem

Ingredience


Fenykl sladký - hlíza 1 ks
Krabí maso mražené 250 g
Pažitka 30 g
Pepř cayenský 1 špetka
Salát kadeřavý 150 g
Estragon 3 g
Ocet vinný 20 ml
Okurka salátová 150 g
Olej stolní 20 ml
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata 150 g
Sůl 4 g
Worcester (worcesterská omáčka) 2 ml
Zakysaná smetana 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si připravíme omáčku. Rajčata a okurku rozkrájíme na opravdu malé kousky. V misce ušleháme olej s octem do emulze, přidáme smetanu, estragon, sůl a pepř. Nakonec vmícháme worcesterskou omáčku a zeleninu.
  2. Krabí maso smícháme s nakrájeným fenyklem a lžící omáčky. Oprané salátové listy rozložíme na velký talíř, na střed navršíme krabí směs, zalijeme omáčkou, posypeme špetkou cayenského pepře a posekanou pažitkou.