Krabí salát s fenyklem
Ingredience
Fenykl sladký - hlíza |
1 ks |
Krabí maso mražené |
250 g |
Pažitka |
30 g |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Salát kadeřavý |
150 g |
Estragon |
3 g |
Ocet vinný |
20 ml |
Okurka salátová |
150 g |
Olej stolní |
20 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata |
150 g |
Sůl |
4 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
2 ml |
Zakysaná smetana |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejdříve si připravíme omáčku. Rajčata a okurku rozkrájíme na opravdu malé kousky. V misce ušleháme olej s octem do emulze, přidáme smetanu, estragon, sůl a pepř. Nakonec vmícháme worcesterskou omáčku a zeleninu.
- Krabí maso smícháme s nakrájeným fenyklem a lžící omáčky. Oprané salátové listy rozložíme na velký talíř, na střed navršíme krabí směs, zalijeme omáčkou, posypeme špetkou cayenského pepře a posekanou pažitkou.