Penne s artyčoky na víně
Ingredience
Artyčoky |
250 g |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
30 ml |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Petržel kudrnka |
15 g |
Sůl |
25 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny penne |
400 g |
Víno bílé |
70 ml |
Voda pitná |
2500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
- Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
- Artyčoky omyjeme, odřízneme horní část, dolní část očistíme a odřízneme dřevnaté části. Zbytek nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou.
- V pánvi rozehřejeme kousek másla, přidáme prolisovaný česnek, orestujeme, přisypeme artyčoky, podlijeme vínem a podusíme pár minut. Přimícháme těstoviny, posekanou petrželku, osolíme, opepříme, prohřejeme a můžeme podávat. Porce na talířích ještě posypeme strouhaným sýrem.