Lasagne s krevetami

Ingredience


Cibulka jarní 100 g
Krevety tygří - loupané 500 g
Lasagne 400 g
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 200 g
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 25 g
Víno bílé 250 ml
Voda pitná 300 ml
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přidáme lasagne, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
  2. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, plátky položíme vedle sebe na utěrku, necháme okapat.
  3. Mrkev nakrájíme na kolečka, cibulku na špalíčky, cibuli nadrobno.
  4. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, zpěníme, přisypeme mrkev s cibulkou, loupané krevety, krátce orestujeme, podlijeme vínem. Necháme z poloviny vyvařit, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, necháme projít varem a odstavíme. Plátky lasagní proložíme vrstvou zeleniny a krevet se smetanou a podáváme.