Lasagne s krevetami
Ingredience
Cibulka jarní |
100 g |
Krevety tygří - loupané |
500 g |
Lasagne |
400 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
200 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
25 g |
Víno bílé |
250 ml |
Voda pitná |
300 ml |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přidáme lasagne, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
- Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, plátky položíme vedle sebe na utěrku, necháme okapat.
- Mrkev nakrájíme na kolečka, cibulku na špalíčky, cibuli nadrobno.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, zpěníme, přisypeme mrkev s cibulkou, loupané krevety, krátce orestujeme, podlijeme vínem. Necháme z poloviny vyvařit, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, necháme projít varem a odstavíme. Plátky lasagní proložíme vrstvou zeleniny a krevet se smetanou a podáváme.