Salát s telecím a křupavými bramborami
Ingredience
Brambory |
700 g |
Česnek |
3 stroužek |
Hořčice |
2 kávová lžička |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Špenát listový čerstvý |
170 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Telecí svíčková |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky brambor, celý česnek, sůl a olej rozložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 30 minut.
- Vyjmeme česnek, oloupeme, prolisujeme a smícháme s hrubozrnnou hořčicí, octem, lžičkou oleje, solí a pepřem dle chuti.
- Telecí medailonky grilujeme na grilovací pánvi z obou stran. Hotové prokládáme střídavě s bramborami na talíř, ozdobíme špenátem, parmazánem a zakapeme zálivkou.