Salát s telecím a křupavými bramborami

Ingredience


Brambory 700 g
Česnek 3 stroužek
Hořčice 2 kávová lžička
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Špenát listový čerstvý 170 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Telecí svíčková 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky brambor, celý česnek, sůl a olej rozložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 30 minut.
  2. Vyjmeme česnek, oloupeme, prolisujeme a smícháme s hrubozrnnou hořčicí, octem, lžičkou oleje, solí a pepřem dle chuti.
  3. Telecí medailonky grilujeme na grilovací pánvi z obou stran. Hotové prokládáme střídavě s bramborami na talíř, ozdobíme špenátem, parmazánem a zakapeme zálivkou.