Těstoviny s mušlemi

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Estragon 20 g
Mušle Venušiny 800 g
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 150 g
Sůl 25 g
Těstoviny Vermicelli 400 g
Voda pitná 350 ml
Vývar zeleninový 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
  2. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
  3. Mušle omyjeme, česnek prolisujeme, estragon posekáme najemno.
  4. V pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, orestujeme, přisypeme mušle, podlijeme trochou vývaru a pánev zakryjeme. Podusíme 5 minut, odkryjeme a mušle, které se neotevřely, vyhodíme. Mušle vyjmeme, do pánve nalijeme nakládaná rajčata, osolíme, opepříme, pár minut podusíme, přimícháme estragon, mušle a podáváme s těstovinami.