Těstoviny s mušlemi
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Estragon |
20 g |
Mušle Venušiny |
800 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
150 g |
Sůl |
25 g |
Těstoviny Vermicelli |
400 g |
Voda pitná |
350 ml |
Vývar zeleninový |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
- Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
- Mušle omyjeme, česnek prolisujeme, estragon posekáme najemno.
- V pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, orestujeme, přisypeme mušle, podlijeme trochou vývaru a pánev zakryjeme. Podusíme 5 minut, odkryjeme a mušle, které se neotevřely, vyhodíme. Mušle vyjmeme, do pánve nalijeme nakládaná rajčata, osolíme, opepříme, pár minut podusíme, přimícháme estragon, mušle a podáváme s těstovinami.