Hlávkový salát s mořskými plody

Ingredience


Cibule červená 200 g
Mořské plody mix 500 g
Salát hlávkový 300 g
Citronová kůra 5 g
Citronová šťáva 60 ml
Hořčice 20 g
Jogurt bílý 100 ml
Kopr čerstvý 100 g
Olej olivový extra panenský 80 ml
Paprika červená 1 ks
Protlak rajčatový 60 ml
Sůl 6 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si připravíme zálivku. V míse smícháme citronovou šťávu, hořčici, jogurt, protlak a jemně nakrájenou papriku. Důkladně promícháme a pozvolna přiléváme olej. Nakonec přidáme nasekaný kopr, sůl a citronovou kůru.
  2. Mražené mořské plody vhodíme do vroucí vody a 8-10 minut povaříme, zcedíme a necháme okapat.
  3. Salát opereme a listy natrháme na menší kusy, kterými vysteleme mělkou mísu. Na ně navršíme vařené mořské plody, ozdobíme kolečky červené cibule. Zalijeme připravenou zálivkou a ozdobíme snítkou kopru.