Hlávkový salát s mořskými plody
Ingredience
Cibule červená |
200 g |
Mořské plody mix |
500 g |
Salát hlávkový |
300 g |
Citronová kůra |
5 g |
Citronová šťáva |
60 ml |
Hořčice |
20 g |
Jogurt bílý |
100 ml |
Kopr čerstvý |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
80 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Protlak rajčatový |
60 ml |
Sůl |
6 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejprve si připravíme zálivku. V míse smícháme citronovou šťávu, hořčici, jogurt, protlak a jemně nakrájenou papriku. Důkladně promícháme a pozvolna přiléváme olej. Nakonec přidáme nasekaný kopr, sůl a citronovou kůru.
- Mražené mořské plody vhodíme do vroucí vody a 8-10 minut povaříme, zcedíme a necháme okapat.
- Salát opereme a listy natrháme na menší kusy, kterými vysteleme mělkou mísu. Na ně navršíme vařené mořské plody, ozdobíme kolečky červené cibule. Zalijeme připravenou zálivkou a ozdobíme snítkou kopru.