Nudle s rybím masem
Ingredience
Dolin - Vermouth |
30 ml |
Estragon |
1 g |
Krevety tygří - loupané |
100 g |
Losos - filety |
200 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mušle slávky |
60 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Řeřicha |
10 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
200 ml |
Sůl |
25 g |
Těstoviny konzumní |
400 g |
Voda pitná |
4000 ml |
Vývar rybí |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
- Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
- Lososí filety nakrájíme na kostičky, maso z mušlí pokrájíme nahrubo, bylinky posekáme najemno.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme maso z lososa, maso z mušlí, přidáme krevety, orestujeme, zalijeme rybím vývarem, smetanou, osolíme, opepříme, povaříme několik minut. Zakápneme vermutem, přimícháme posekaný estragon s řeřichou a odstavíme.
- Na talíře upravíme nudle a přelijeme rybí omáčkou.