Nudle s rybím masem

Ingredience


Dolin - Vermouth 30 ml
Estragon 1 g
Krevety tygří - loupané 100 g
Losos - filety 200 g
Máslo čerstvé 60 g
Mušle slávky 60 g
Pepř černý mletý 3 g
Řeřicha 10 g
Smetana 16% (pochoutková) 200 ml
Sůl 25 g
Těstoviny konzumní 400 g
Voda pitná 4000 ml
Vývar rybí 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
  2. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
  3. Lososí filety nakrájíme na kostičky, maso z mušlí pokrájíme nahrubo, bylinky posekáme najemno.
  4. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme maso z lososa, maso z mušlí, přidáme krevety, orestujeme, zalijeme rybím vývarem, smetanou, osolíme, opepříme, povaříme několik minut. Zakápneme vermutem, přimícháme posekaný estragon s řeřichou a odstavíme.
  5. Na talíře upravíme nudle a přelijeme rybí omáčkou.