Makarony s kuličkami Stroganov
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Hořčice |
2 kávová lžička |
Hovězí maso mleté |
750 g |
Hovězí vývar základní |
125 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel kudrnka |
30 g |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Smetana zakysaná 14% |
150 g |
Špagety, Makarony |
500 g |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
60 ml |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.
- Mleté maso promícháme s česnekem, solí a drceným pepřem. Postupně z něho tvarujeme kuličky, obalíme je ve směsi mouky, sladké papriky a mletého pepře.
- Rozpálíme olej a polovinu másla na pánvičce, masové kuličky v něm při střední teplotě postupně opečeme.
- Na zbývajícím másle opečeme kolečka cibule doměkka, přidáme přepůlené žampiony, podusíme je. Přilijeme vývar s rajčatovým protlakem, hořčicí a vínem. Do omáčky vložíme masové kuličky, přivedeme k varu, snížíme teplotu a 5 minut za občasného zamíchání povaříme. Ochutnáme a případně přisolíme. Na závěr do omáčky vmícháme zakysanou smetanu. Na talíře dáme těstoviny, přidáme masové kuličky s omáčkou a posypeme sekanou petrželkou.