Telecí perkelt

Ingredience


Cibule 300 g
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Paprika mletá sladká 20 g
Protlak rajčatový 50 g
Sůl 20 g
Telecí plec 750 g
Tuk 150 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky.
  2. Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Osmahneme ji na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku, zpěníme ji, přidáme maso, osolíme je a ve vlastní šťávě dusíme.
  3. Když je šťáva vydušená na tuk, zaprášíme maso prosátou moukou, osmahneme a přidáme rajčatový protlak. Znovu krátce osmahneme a zalijeme vlažnou vodou. Dobře zamícháme.
  4. Za občasného promíchání dusíme maso doměkka.
  5. Nakonec měkké maso vyjmeme do čistého kastrolu, omáčku procedíme přes hustý cedník na maso a vše ještě podusíme.