Telecí perkelt
Ingredience
Cibule |
300 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Protlak rajčatový |
50 g |
Sůl |
20 g |
Telecí plec |
750 g |
Tuk |
150 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Telecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky.
- Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Osmahneme ji na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku, zpěníme ji, přidáme maso, osolíme je a ve vlastní šťávě dusíme.
- Když je šťáva vydušená na tuk, zaprášíme maso prosátou moukou, osmahneme a přidáme rajčatový protlak. Znovu krátce osmahneme a zalijeme vlažnou vodou. Dobře zamícháme.
- Za občasného promíchání dusíme maso doměkka.
- Nakonec měkké maso vyjmeme do čistého kastrolu, omáčku procedíme přes hustý cedník na maso a vše ještě podusíme.