Ravioli s kuřecím masem
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
Anglická slanina |
50 g |
Kuřecí prsa |
100 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Muškátový oříšek |
3 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Mozzarella |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
80 ml |
Oregano čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1000 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mouky, soli, vajec, oleje a vody vypracujeme pevné těsto. Podle potřeby může přidat trochu vody.
- Těsto zabalíme fólií, necháme 30 minut odpočívat.
- Náplň: Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky a opečeme na másle dozlatova. Potom ho rozmixujeme spolu s anglickou slaninou, smícháme s parmazánem, muškátovým oříškem, vejcem, solí a pepřem a odložíme.
- Těsto rozválíme na tenkou placku, pomoučenou formičkou z něho vykrájíme čtverečky o straně 5 cm. Na každý čtvereček dáme lžičku náplně, okraje mírně potřeme vodou, čtvereček přeložíme a okraje pevně přitiskneme.
- Omáčka: Rajčata s oreganem vložíme do mírně rozehřátého oleje a dusíme asi 10 minut, pak vmícháme parmezán, opepříme, osolíme a odložíme.
- Ravioli uvaříme v osolené vodě al dente. Uvařené těstoviny udržujeme v teple. Omáčku přihřejeme, vložíme do ní ravioli, opatrně promícháme. Jednotlivé porce ozdobíme plátky sýra. Před podáváním necháme pokrm na talíři chvíli stát, aby se sýr mírně roztavil.