Ravioli s kuřecím masem

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 1 polévková lžíce
Anglická slanina 50 g
Kuřecí prsa 100 g
Máslo čerstvé 20 g
Muškátový oříšek 3 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 50 g
Vejce slepičí 1 ks
Mozzarella 100 g
Olej olivový extra panenský 80 ml
Oregano čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 1000 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky, soli, vajec, oleje a vody vypracujeme pevné těsto. Podle potřeby může přidat trochu vody.
  2. Těsto zabalíme fólií, necháme 30 minut odpočívat.
  3. Náplň: Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky a opečeme na másle dozlatova. Potom ho rozmixujeme spolu s anglickou slaninou, smícháme s parmazánem, muškátovým oříškem, vejcem, solí a pepřem a odložíme.
  4. Těsto rozválíme na tenkou placku, pomoučenou formičkou z něho vykrájíme čtverečky o straně 5 cm. Na každý čtvereček dáme lžičku náplně, okraje mírně potřeme vodou, čtvereček přeložíme a okraje pevně přitiskneme.
  5. Omáčka: Rajčata s oreganem vložíme do mírně rozehřátého oleje a dusíme asi 10 minut, pak vmícháme parmezán, opepříme, osolíme a odložíme.
  6. Ravioli uvaříme v osolené vodě al dente. Uvařené těstoviny udržujeme v teple. Omáčku přihřejeme, vložíme do ní ravioli, opatrně promícháme. Jednotlivé porce ozdobíme plátky sýra. Před podáváním necháme pokrm na talíři chvíli stát, aby se sýr mírně roztavil.