Listový salát s jogurtovým dresinkem

Ingredience


Čekanka 1 ks
Citrony 1 ks
Jogurt bílý 150 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Salát kadeřavý 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salát a čekanku očistíme, omyjeme, necháme okapat a natrháme.
  2. Připravíme dresink. Smícháme smetanu s jogurtem a šťávou vylisovanou z citronu. Přidáme nasekané bylinky, dochutíme solí, pepřem a kajenským pepřem. Nakonec vmícháme olivový olej.
  3. Salát pokapeme dresinkem a podáváme.