Zázvorky s bílkovou polevou
Ingredience
Cukr krupice |
250 g |
Mouka pšeničná hladká |
280 g |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zázvor mletý |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
140 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Šlehačem ušleháme vejce a žloutky s cukrem, přimícháme zázvor a mouku, na válu vypracujeme hladké těsto.
- Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme tvary, klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.
- Když zázvorky vychladnou, poléváme bílkovou polevou a necháme alespoň dva týdny uležet.
- Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.