Zázvorky s bílkovou polevou

Ingredience


Cukr krupice 250 g
Mouka pšeničná hladká 280 g
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vejce slepičí 2 ks
Zázvor mletý 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 140 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šlehačem ušleháme vejce a žloutky s cukrem, přimícháme zázvor a mouku, na válu vypracujeme hladké těsto.
  2. Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme tvary, klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.
  3. Když zázvorky vychladnou, poléváme bílkovou polevou a necháme alespoň dva týdny uležet.
  4. Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.