Zázvorky se Solamylem
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Mouka pšeničná hladká |
150 g |
Mouka pšeničná hrubá |
150 g |
Soda jedlá |
1 špetka |
Solamyl - bramborový škrob |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zázvor mletý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Šlehačem ušleháme vejce s cukrem, přimícháme zázvor, oba druhy mouku, sodu a Solamyl a na válu vypracujeme hladké těsto.
- Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme tvary, klademe na plech vyložený pečicím papírem a do druhého dne necháme odpočinout. Teprve poté pečeme v předehřáté troubě.
- Upečené zázvorky necháme alespoň dva týdny odležet.