Kuře grilované
Ingredience
Chléb Pita |
12 plátek |
Kuřecí stehna |
600 g |
Oříšky piniové |
60 g |
Pesto |
1.25 dl |
Protlak rajčatový |
4 dl |
Sýr Parmezán |
90 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do zapékací mísy položíme porce kuřete a potřeme je olivovým olejem. Dáme do předehřátého grilu na 15 minut a občas otočíme, aby se opekly do zlatova.
- Odlijeme nadbytečný tuk, v menší pánvi prohřejeme protlak a polovinu pesto omáčky a kuřecí maso touto směsí polijeme. Grilujeme pár minut, než se omáčka zapeče.
- Krajíce chleba namažeme zbývajícím pestem, vložíme do grilu nad kuřecí maso a zasypeme parmezánem. Sýr posypeme piniovými semínky.
- 3 minuty grilujeme, dokud nezačnou chleby hnědnout.
- Ihned podáváme.