Sýrové chlebíčky smažené
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 ks |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce |
Tuk |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Veka |
8 plátek |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Metlou vejce ušleháme do pěny a osolíme. Do rozšlehaných vajec přisypeme najemno nastrouhaný sýr a najemno nakrájenou petrželovou nať. Vše řádně rozmícháme.
- Plátky veky pokapeme mlékem a poté omočíme v připravené směsi z vajec a sýru.
- Omočené plátky osmažíme po obou stranách na rozpáleném tuku.
- Hotové chlebíčky podáváme teplé a ozdobené plátky rajčat a snítkou petrželové natě.