Fusilli s ořechy a kuřecím masem

Ingredience


Anglická slanina 60 g
Bazalka 40 g
Kuřecí maso grilované 1000 g
Olivy černé 60 g
Ořechy vlašské 125 g
Pesto 100 g
Rajčata 250 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 30 g
Těstoviny Fusilli 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente.
  2. Grilované kuřecí maso nakrájíme na kousky.
  3. Ořechy opražíme na suché pánvi, necháme je vychladnout a potom nahrubo nasekáme.
  4. Slaninu osmažíme 3-4 minuty dokřupava. Po vychladnutí ji nakrájíme na kousky. Ořechy, slaninu, rozpůlená rajčata a nakrájené olivy smícháme s kuřecím masem.
  5. Do směsi vmícháme těstoviny, omáčku pesto a čerstvou bazalku a podle chuti přisolíme. Pokrm se podává vychladlý na pokojovou teplotu, ozdobený hoblinkami parmazánu.