Ryba na víně

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Citrony 1 ks
Mouka pšeničná hladká 4 polévková lžíce
Pepř citronový 2 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
Kečup ostrý 4 polévková lžíce
Olej olivový 2 dl
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Pstruh 250 g
Víno madeira 2 dl
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ryby očistíme a vykucháme. Do mouky dáme sůl, pepř, červenou papriku, rozmícháme a potřeme ryby. Připravené ryby naskládáme na rozpálený olej, do kterého těsně předtím dáme na kolečka nakrájený česnek, pokapeme worcestrem a kečupem. Ryby zprudka, ale opatrně z obou stran orestujeme. Nakonec zalijeme vínem a chvilku necháme na pánvičce restovat.
  2. Na talíři dochutíme citrónovou šťávou.