Ryba na víně
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce |
Pepř citronový |
2 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
Kečup ostrý |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 dl |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Pstruh |
250 g |
Víno madeira |
2 dl |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ryby očistíme a vykucháme. Do mouky dáme sůl, pepř, červenou papriku, rozmícháme a potřeme ryby. Připravené ryby naskládáme na rozpálený olej, do kterého těsně předtím dáme na kolečka nakrájený česnek, pokapeme worcestrem a kečupem. Ryby zprudka, ale opatrně z obou stran orestujeme. Nakonec zalijeme vínem a chvilku necháme na pánvičce restovat.
- Na talíři dochutíme citrónovou šťávou.