Pečená ryba na špeku
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
4 kávová lžička |
Pepř černý celý |
4 kávová lžička |
Pstruh |
1 kg |
Sůl |
4 kávová lžička |
Anglická slanina |
250 g |
Cibule |
3 ks |
Kmín celý |
3 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Omáčka pikantní worcesterová |
5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ryby očistíme a vykucháme. Mouku rozmícháme s pepřem, solí, sladkou paprikou, utřeným česnekem, přidáme kmín a potřeme každou rybu zvlášť. Slaninu s cibuli nakrájíme na tenké plátky, kterými naplníme ryby.
- Na rozpáleném oleji z obou stran prudce orestujeme. Při restování ryby opatrně zakapeme worcestrem.
- Na talíři rybu dochutíme šťávou z citrónu.