Pečená ryba na špeku

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Citrony 1 ks
Mouka pšeničná hladká 4 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 4 kávová lžička
Pepř černý celý 4 kávová lžička
Pstruh 1 kg
Sůl 4 kávová lžička
Anglická slanina 250 g
Cibule 3 ks
Kmín celý 3 kávová lžička
Olej slunečnicový 1 dl
Omáčka pikantní worcesterová 5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ryby očistíme a vykucháme. Mouku rozmícháme s pepřem, solí, sladkou paprikou, utřeným česnekem, přidáme kmín a potřeme každou rybu zvlášť. Slaninu s cibuli nakrájíme na tenké plátky, kterými naplníme ryby.
  2. Na rozpáleném oleji z obou stran prudce orestujeme. Při restování ryby opatrně zakapeme worcestrem.
  3. Na talíři rybu dochutíme šťávou z citrónu.