Salát s křupavým fenyklem a kuřetem s kouřovou příchutí

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Fenykl obecný 2 kávová lžička
Fenykl sladký - hlíza 1 ks
Kuřecí prsa 400 g
Mouka rýžová 100 g
Olej olivový 5 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí řízky nakrájíme na proužky, přidáme prolisovaný česnek, papriku, fenyklová semínka a špetku soli. Smícháme a zprudka osmažíme na olivovém oleji. Vyjmeme a přikryjeme, aby zůstaly teplé.
  2. Bulvu fenyklu nakrájíme na tenké plátky, smícháme rýžovou mouku, sůl a pepř, obalíme v bílcích a rýžové mouce.
  3. Smažíme asi 2 minuty dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku. Rozdělíme spolu s kuřetem a pokapeme zálivkou z octa, jedné lžíce oleje, cukru, soli a pepře.