Salát s křupavým fenyklem a kuřetem s kouřovou příchutí
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Fenykl obecný |
2 kávová lžička |
Fenykl sladký - hlíza |
1 ks |
Kuřecí prsa |
400 g |
Mouka rýžová |
100 g |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí řízky nakrájíme na proužky, přidáme prolisovaný česnek, papriku, fenyklová semínka a špetku soli. Smícháme a zprudka osmažíme na olivovém oleji. Vyjmeme a přikryjeme, aby zůstaly teplé.
- Bulvu fenyklu nakrájíme na tenké plátky, smícháme rýžovou mouku, sůl a pepř, obalíme v bílcích a rýžové mouce.
- Smažíme asi 2 minuty dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku. Rozdělíme spolu s kuřetem a pokapeme zálivkou z octa, jedné lžíce oleje, cukru, soli a pepře.