Chlebový nákyp s jablky
Ingredience
Chléb toastový |
250 g |
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr moučkový |
100 g |
Jablka |
6 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky toastového chleba usušíme v troubě, nebo použijeme starší, suchý toastový chléb. Krajíčky jemně umeleme a přidáme k nim oloupaná, nadrobno nakrájená jablka, 80g moučkového cukru, skořici a trochu citrónové kůry. Vše promícháme.
- Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme do ní těsto a chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě.
- V mléce rozmícháme vejce a nalijeme na zapečený nákyp. Dopékáme v troubě asi 15-20 minut.
- Nákyp podáváme posypaný zbylým moučkovým cukrem.