Chlebový nákyp s jablky

Ingredience


Chléb toastový 250 g
Citronová kůra 1 špetka
Cukr moučkový 100 g
Jablka 6 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko plnotučné 500 ml
Skořice mletá 1 kávová lžička
Strouhanka 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky toastového chleba usušíme v troubě, nebo použijeme starší, suchý toastový chléb. Krajíčky jemně umeleme a přidáme k nim oloupaná, nadrobno nakrájená jablka, 80g moučkového cukru, skořici a trochu citrónové kůry. Vše promícháme.
  2. Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme do ní těsto a chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě.
  3. V mléce rozmícháme vejce a nalijeme na zapečený nákyp. Dopékáme v troubě asi 15-20 minut.
  4. Nákyp podáváme posypaný zbylým moučkovým cukrem.