Vánoční kapr
Ingredience
Bobkový list |
2 g |
Citrony |
2 ks |
Mléko polotučné |
1 l |
Olej olivový |
100 ml |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
Kapr obecný |
1.5 kg |
-
Doba přípravy: 120 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapra očistíme, vykucháme a naporcujeme. Mléko nalijeme do větší mísy a postupně přidáváme bobkový list, sůl, pepř a šťávu z jednoho citrónu. Vezmeme naporcované ryby a namočíme je do laku, kde je necháme v chladu 2 hodiny odležet.
- Ryby vyndáme z laku, osušíme a na rozpáleném oleji z obou stran opečeme.
- Na talíři pokapeme olivovým olejem a šťávou z citrónu.