Paella s mušlemi

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Hrášek 300 g
Krevety tygří - loupané 4 ks
Kuřecí stehna 4 ks
Mušle slávky 400 g
Olej olivový 6 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika mletá pálivá 1 kávová lžička
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Rýže jasmínová 400 g
Šafrán 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 0.333333 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, rozpůlíme a vetřeme do nich sůl a pepř. Papriky opláchneme, očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme. Rajčata slijeme, necháme okapat a pokrájíme na kousky.
  2. Mušle omyjeme a použijeme pouze uzavřené. Krevety také opláchneme. Vývar přivedeme k varu a na silném ohni v něm povaříme cca 2-3 min mušle. Ty, které se neotevřou, odstraníme a vývar udržujeme horký.
  3. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm cca 15 min na silném ohni maso. Vyjmeme a do hrnce vložíme krevety. Krátce cca 1-2 min opečeme a také vyjmeme.
  4. V oleji pak orestujeme cibuli, česnek a papriku, vmícháme rajčata, hrášek a rýži. Vše ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Šafrán rozdrobíme a rozmícháme v horkém vývaru. Vývar poté vlijeme do hrnce a bez pokličky povaříme 15-18 min, až bude rýže na skus uvařená.
  5. Mezitím rozpálíme troubu na 180°C. Na rýži rozložíme kousky kuřete, zakryjeme alobalem a pečeme cca 15 min. Poté na rýži naskládáme mušle a krevety, znovu zakryjeme a dopečeme dalších 15 min.
  6. Paellu rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou petrželkou, doplníme plátky citronu a podáváme.