Kuře s bobovou černou omáčkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
6 ks |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Fazolová černá omáčka |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
425 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sojová pikantní |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Solamyl - bramborový škrob |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
3 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
75 g |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pokrájíme kuřecí maso a dáme do mísy, přidáme špetku soli, solamyl a zalijeme maso vodou. Necháme 30 minut stát.
- Rozehřejeme v pánvi část oleje a smažíme kuřecí maso dozlatova. Maso dáme na teplý talíř a pánev vyčistíme. Dolijeme do ní zbývající olej a rozpálíme, přidáme česnek, zelenou a červenou papriku nakrájenou na proužky, černou bobovou omáčku, cibuli, nakrájené žampiony, chilli a nasekané jarní cibulky. Smažíme a přidáme kuřecí maso.
- Dále přidáváme cukr, vývar, sójovou omáčku, rýžové víno a malinko solamylu, podusíme a podáváme teplé.