Kořeněné medové perníčky

Ingredience


Badyán 1 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr moučkový 100 g
Hřebíček 4 ks
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Kypřicí prášek do perníku 1 ks
Máslo čerstvé 100 g
Med včelí 250 g
Mouka pšeničná hladká 500 g
Pomerančová kůra 1 kávová lžička
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na válu smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, kypřící prášek do perníku, strouhanou citronovou a pomerančovou kůru, vejce a změklé máslo.
  2. Cukr, med, mleté hřebíčky, badyán a skořici zahříváme v rendlíku až k varu. Poté stáhneme, za stálého míchání necháme vychladnout a přilijeme ke směsi na vál. Vypracujeme hladké těsto a ve fólii uložíme těsto do druhého dne do chladničky.
  3. Na válu poté vyválíme placku a z ní vykrajujeme různé tvary. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.