Kořeněné medové perníčky
Ingredience
Badyán |
1 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr moučkový |
100 g |
Hřebíček |
4 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Kypřicí prášek do perníku |
1 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Med včelí |
250 g |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Pomerančová kůra |
1 kávová lžička |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Na válu smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, kypřící prášek do perníku, strouhanou citronovou a pomerančovou kůru, vejce a změklé máslo.
- Cukr, med, mleté hřebíčky, badyán a skořici zahříváme v rendlíku až k varu. Poté stáhneme, za stálého míchání necháme vychladnout a přilijeme ke směsi na vál. Vypracujeme hladké těsto a ve fólii uložíme těsto do druhého dne do chladničky.
- Na válu poté vyválíme placku a z ní vykrajujeme různé tvary. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.