Ananasový nákyp
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Kompot ananasový |
200 g |
Mandle mleté |
100 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
80 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žloutky s 80g moučkového cukru mícháme do pěny. Přidáme mleté mandle a dobře promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh, vyšleháme do něj zbylý cukr a spolu s hrubou mouku zlehka vmícháme do těsta.
- Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vlijeme do ní těsto a povrch posypeme nadrobno nasekaným kompotovaným ananasem.
- Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- Po vychladnutí nákyp opatrně vyklopíme z formy a přelijeme šťávou z ananasového kompotu.
- Při podávání každou porci ozdobíme ušlehanou smetanou.