Ananasový nákyp

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Kompot ananasový 200 g
Mandle mleté 100 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 80 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Strouhanka 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky s 80g moučkového cukru mícháme do pěny. Přidáme mleté mandle a dobře promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh, vyšleháme do něj zbylý cukr a spolu s hrubou mouku zlehka vmícháme do těsta.
  2. Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vlijeme do ní těsto a povrch posypeme nadrobno nasekaným kompotovaným ananasem.
  3. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  4. Po vychladnutí nákyp opatrně vyklopíme z formy a přelijeme šťávou z ananasového kompotu.
  5. Při podávání každou porci ozdobíme ušlehanou smetanou.