Kynuté piškotové řezy

Ingredience


Cukr moučkový 200 g
Droždí 20 g
Krupice dětská 2 polévková lžíce
Marmeláda malinová 6 polévková lžíce
Máslo čerstvé 210 g
Mléko polotučné 50 ml
Mouka pšeničná hrubá 350 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse umícháme žloutky s 200g másla a 100g moučkového cukru do pěny.
  2. Vlažné mléko osladíme lžičkou cukru, rozdrobíme do něj droždí a necháme vykynout kvásek. Hrubou mouku spolu s vykynutým kváskem vmícháme do pěny a vše zlehka promícháme.
  3. Těsto vlijeme na máslem vymazaný a krupičkou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
  4. Plech vyjmeme a korpus potřeme marmeládou a ušlehaným sněhem z bílků, do kterého jsme zašlehali zbylý moučkový cukr. Moučník dopékáme ještě 10-15 minut.