Kynuté piškotové řezy
Ingredience
Cukr moučkový |
200 g |
Droždí |
20 g |
Krupice dětská |
2 polévková lžíce |
Marmeláda malinová |
6 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
210 g |
Mléko polotučné |
50 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
350 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- V míse umícháme žloutky s 200g másla a 100g moučkového cukru do pěny.
- Vlažné mléko osladíme lžičkou cukru, rozdrobíme do něj droždí a necháme vykynout kvásek. Hrubou mouku spolu s vykynutým kváskem vmícháme do pěny a vše zlehka promícháme.
- Těsto vlijeme na máslem vymazaný a krupičkou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
- Plech vyjmeme a korpus potřeme marmeládou a ušlehaným sněhem z bílků, do kterého jsme zašlehali zbylý moučkový cukr. Moučník dopékáme ještě 10-15 minut.