Kuřecí maso v mušlích zapékané
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Créme fraiche |
1.75 dl |
Kuřecí maso vařené |
175 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
3 plátek |
Špagety, Makarony |
175 g |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Čedar |
60 g |
Žampiony čerstvé |
125 g |
Hřebenatka |
250 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvaříme těstoviny ve velkém hrnci s osolenou vodu a lžící oleje. Poté těstoviny propláchneme, dáme zpět do hrnce pod pokličku.
- Rozehřejeme v pánvi zbývající olej a osmahneme nakrájenou cibulku. Přidáme nasekanou slaninu a smažíme 4 minuty. Přidáme těstoviny, pokrájené vařené kuře a créme fraiche. Osolíme a opepříme dle chuti.
- Čtyři velké lastury hřebenatky potřeme uvnitř olejem. Dáme do nich lžící kuřecí směs a uhladíme. Smícháme strouhanku se sýrem a posypeme mušle. Směs lehce stlačíme a mušle dáme do grilu na 5 minut, dokud nezačne povrch bublat a nezezlátne.
- Ozdobíme petrželkou a podáváme.