Kuřecí maso v mušlích zapékané

Ingredience


Cibule 1 ks
Créme fraiche 1.75 dl
Kuřecí maso vařené 175 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 3 plátek
Špagety, Makarony 175 g
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Čedar 60 g
Žampiony čerstvé 125 g
Hřebenatka 250 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvaříme těstoviny ve velkém hrnci s osolenou vodu a lžící oleje. Poté těstoviny propláchneme, dáme zpět do hrnce pod pokličku.
  2. Rozehřejeme v pánvi zbývající olej a osmahneme nakrájenou cibulku. Přidáme nasekanou slaninu a smažíme 4 minuty. Přidáme těstoviny, pokrájené vařené kuře a créme fraiche. Osolíme a opepříme dle chuti.
  3. Čtyři velké lastury hřebenatky potřeme uvnitř olejem. Dáme do nich lžící kuřecí směs a uhladíme. Smícháme strouhanku se sýrem a posypeme mušle. Směs lehce stlačíme a mušle dáme do grilu na 5 minut, dokud nezačne povrch bublat a nezezlátne.
  4. Ozdobíme petrželkou a podáváme.