Houbová roláda
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Houby čerstvé |
0.5 kg |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rohlíky bílé |
10 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Majoránka |
2 kávová lžička |
Moravské uzené maso |
0.25 kg |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rohlíky, které jsme předem namočili do mléka vyjmeme a vložíme je do mísy, kam přidáme na malé kostky nakrájené uzené, omyté houby, utřený česnek, sůl, pepř, celá vajíčka a nakonec majoránku. Dobře rukama promícháme.
- Vytvarujeme šišku, kterou dáme do mikrotenového sáčku. Sáček srolujeme, převážeme niti, vložíme do vařící vody a vaříme 30 minut.
- Po uvaření roládu vyjmeme z vody a ze sáčku a dáme vychladnout. Zastudena krájíme na plátky.