Bramborovo-rybí salát s jablky
Ingredience
Brambory |
500 g |
Jablka |
200 g |
Okurky nakládané |
120 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Salát hlávkový |
50 g |
Sůl |
10 g |
Treska aljašská |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar zeleninový |
1 l |
Hořčice plnotučná |
6 g |
Majonéza |
100 ml |
Ocet kvasný lihový |
20 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Uvaříme brambory ve slupce, ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. Mezitím v zeleninovém vývaru uvaříme rybí maso asi 10 minut, hotové vyjmeme a teplé natrháme na malé kousky, dáme do mísy. Vejce uvaříme natvrdo, ihned zchladíme studenou vodou a oloupeme.
- Brambory i vejce nakrájíme na malé kostičky a přidáme k masu, stejně tak i nakládané okurky a jablka, vše důkladně promícháme. Osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí, octem a na závěr vmícháme majonézu. Ozdobíme listem salátu a dáme do lednice vychladit.