Bramborovo-rybí salát s jablky

Ingredience


Brambory 500 g
Jablka 200 g
Okurky nakládané 120 g
Pepř černý mletý 6 g
Salát hlávkový 50 g
Sůl 10 g
Treska aljašská 200 g
Vejce slepičí 1 ks
Vývar zeleninový 1 l
Hořčice plnotučná 6 g
Majonéza 100 ml
Ocet kvasný lihový 20 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvaříme brambory ve slupce, ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. Mezitím v zeleninovém vývaru uvaříme rybí maso asi 10 minut, hotové vyjmeme a teplé natrháme na malé kousky, dáme do mísy. Vejce uvaříme natvrdo, ihned zchladíme studenou vodou a oloupeme.
  2. Brambory i vejce nakrájíme na malé kostičky a přidáme k masu, stejně tak i nakládané okurky a jablka, vše důkladně promícháme. Osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí, octem a na závěr vmícháme majonézu. Ozdobíme listem salátu a dáme do lednice vychladit.