Medové řezy
Ingredience
Cukr moučkový |
200 g |
Kakao - prášek |
1 polévková lžíce |
Káva turecká |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do perníku |
1 ks |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
300 g |
Rum |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Ořechy vlašské |
150 g |
Povidla švestková |
400 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
Čokoláda na vaření |
150 g |
Tuk ztužený |
50 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Na válu smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, cukr, kakaový prášek, vlijeme med, který jsme rozmíchali s vlažným mlékem, vejce, rum, prochladlou kávu a vypracujeme hladké těsto.
- Těsto rozdělíme na čtyři stejné díly a vyválíme z nich stejně velké obdélníky, vložíme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- Placky necháme vychladnout a na dvě naneseme náplň, poté přikryjeme druhou plackou a polijeme čokoládovou polevou.
- Náplň připravíme smícháním všech přísad. Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.