Medové řezy

Ingredience


Cukr moučkový 200 g
Kakao - prášek 1 polévková lžíce
Káva turecká 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do perníku 1 ks
Med včelí 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 300 g
Rum 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Ořechy vlašské 150 g
Povidla švestková 400 g
Rum 2 polévková lžíce
Čokoláda na vaření 150 g
Tuk ztužený 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na válu smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, cukr, kakaový prášek, vlijeme med, který jsme rozmíchali s vlažným mlékem, vejce, rum, prochladlou kávu a vypracujeme hladké těsto.
  2. Těsto rozdělíme na čtyři stejné díly a vyválíme z nich stejně velké obdélníky, vložíme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
  3. Placky necháme vychladnout a na dvě naneseme náplň, poté přikryjeme druhou plackou a polijeme čokoládovou polevou.
  4. Náplň připravíme smícháním všech přísad. Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.