Pohanková pražená polévka

Ingredience


Celer bulvový 50 g
Česnek 3 stroužek
Kmín celý 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 20 g
Mrkev kořen 50 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel kořen 50 g
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Pohanka 40 g
Sádlo škvařené 20 g
Šalotka 1 ks
Sůl 1.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev, celer, petržel, česnek a šalotku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky.
  2. V hrnci rozehřátém másle a sádle podusíme všechnu zeleninu, pak k ní přimícháme pohankovou krupici, promícháme, krátce osmažíme a zalijeme 1.5 litrem vody. Přidáme kmín, sůl, pepř a když přijde k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut.
  3. Do hotové polévky přimícháme rozkvedlaná vejce, která povaříme jen
  4. 1-2 minuty. Polévku dosolíme podle chuti, zamícháme omytou, drobně pokrájenou petrželku a podáváme.