Pohanková pražená polévka
Ingredience
Celer bulvový |
50 g |
Česnek |
3 stroužek |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kořen |
50 g |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Pohanka |
40 g |
Sádlo škvařené |
20 g |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev, celer, petržel, česnek a šalotku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky.
- V hrnci rozehřátém másle a sádle podusíme všechnu zeleninu, pak k ní přimícháme pohankovou krupici, promícháme, krátce osmažíme a zalijeme 1.5 litrem vody. Přidáme kmín, sůl, pepř a když přijde k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut.
- Do hotové polévky přimícháme rozkvedlaná vejce, která povaříme jen
- 1-2 minuty. Polévku dosolíme podle chuti, zamícháme omytou, drobně pokrájenou petrželku a podáváme.