Ruský telecí řízek

Ingredience


Cibule 100 g
Houby nakládané 200 g
Hovězí vývar základní 1 l
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Paprika mletá sladká 30 g
Rajčata 300 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 30 g
Telecí kýta 1000 g
Tuk 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na řízky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme. V horkém tuku řízky po obou stranách opečeme.
  2. V tuku po opékání osmažíme drobně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme papriku, zpěníme ji a přilijeme vývar.
  3. Tento základ zahustíme zásmažkou z másla a prosáté mouky. Za občasného promíchání dobře provaříme. Během varu přilijeme mléko a omáčku přecedíme přes hustý cedník na maso.
  4. Maso s omáčkou zvolna dusíme doměkka. Přidáme nakrájené hříbky a před dohotovením přilijeme smetanu.
  5. Při podávání řízky přeléváme omáčkou a zdobíme plátkem rajčete.