Losos ve smetanové omáčce s těstovinami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
120 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Losos ve vlastní šťávě |
450 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
40 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Conchiglie |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme je a vrátíme do hrnce.
- Nakrájenou cibulku a drcený česnek smažíme na slabém ohni na másle asi 3 minuty do změknutí. Poprášíme moukou a ještě asi 1 minutu mícháme. V jiné nádobě smícháme mléko a zakysanou smetanu a směs za stálého míchání postupně nalijeme na cibuli. Omáčku mícháme při střední teplotě ještě asi 3 minuty, až se začne vařit a zhoustne.
- Do omáčky dáme lososa a petrželku a za stálého míchání je prohřejeme. Potom přidáme okapané těstoviny a zamícháme. Před podáváním pokrm ochutíme citronovou šťávou a dochutíme pepřem a solí.