Losos ve smetanové omáčce s těstovinami

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 120 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Losos ve vlastní šťávě 450 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 40 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Sůl 5 g
Těstoviny Conchiglie 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme je a vrátíme do hrnce.
  2. Nakrájenou cibulku a drcený česnek smažíme na slabém ohni na másle asi 3 minuty do změknutí. Poprášíme moukou a ještě asi 1 minutu mícháme. V jiné nádobě smícháme mléko a zakysanou smetanu a směs za stálého míchání postupně nalijeme na cibuli. Omáčku mícháme při střední teplotě ještě asi 3 minuty, až se začne vařit a zhoustne.
  3. Do omáčky dáme lososa a petrželku a za stálého míchání je prohřejeme. Potom přidáme okapané těstoviny a zamícháme. Před podáváním pokrm ochutíme citronovou šťávou a dochutíme pepřem a solí.