Ostré krevety s rigatoni

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibulka jarní 80 g
Krevety tygří - loupané 750 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Petržel - nať 25 g
Salsa rajčatová 300 g
Smetana 33% (šlehačka) 375 ml
Sůl 5 g
Těstoviny Rigatoni 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente" a scedíme.
  2. Drcený česnek, nasekané chilli papričky a kolečka cibulky opékáme na oleji při střední teplotě asi 2 minuty dozlatova. Přidáme krevety a podusíme je asi 5 minut, až změní barvu. Vmícháme salsu a smetanu a přivedeme k varu. Potom omáčku zvolna vaříme 3-5 minut, až mírně zhoustne. Těstoviny rozložíme na talíře, polijeme omáčkou a ozdobíme petrželkou.