Ostré krevety s rigatoni
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibulka jarní |
80 g |
Krevety tygří - loupané |
750 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
25 g |
Salsa rajčatová |
300 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
375 ml |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Rigatoni |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente" a scedíme.
- Drcený česnek, nasekané chilli papričky a kolečka cibulky opékáme na oleji při střední teplotě asi 2 minuty dozlatova. Přidáme krevety a podusíme je asi 5 minut, až změní barvu. Vmícháme salsu a smetanu a přivedeme k varu. Potom omáčku zvolna vaříme 3-5 minut, až mírně zhoustne. Těstoviny rozložíme na talíře, polijeme omáčkou a ozdobíme petrželkou.