Sladká polévka - povidlačka
Ingredience
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Hřebíček |
2 ks |
Maizena - kukuřičný škrob |
25 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Povidla švestková |
350 g |
Skořice mletá |
10 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 dl |
Voda pitná |
7 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce si dáme vařit vodu, přidáme švestková povidla, celou skořici, hřebíček, špetku muškátového oříšku a vaříme při mírné teplotě za občasného míchání tak dlouho, až se nám povidla rozvaří - vaříme přibližně 20 minut.
- Ke konci vaření přimícháme smetanu, ve které jsme si rozmíchali maizenu. Provaříme 2-5 minut, odstraníme hřebíček se skořicí, dochutíme cukrem a podáváme.