Sladká polévka - povidlačka

Ingredience


Cukr krupice 2 kávová lžička
Hřebíček 2 ks
Maizena - kukuřičný škrob 25 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Povidla švestková 350 g
Skořice mletá 10 g
Smetana 33% (šlehačka) 3 dl
Voda pitná 7 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce si dáme vařit vodu, přidáme švestková povidla, celou skořici, hřebíček, špetku muškátového oříšku a vaříme při mírné teplotě za občasného míchání tak dlouho, až se nám povidla rozvaří - vaříme přibližně 20 minut.
  2. Ke konci vaření přimícháme smetanu, ve které jsme si rozmíchali maizenu. Provaříme 2-5 minut, odstraníme hřebíček se skořicí, dochutíme cukrem a podáváme.